Despre

Bună dragilor. Eu sunt Fotinia de la Fotinia’s kitchen – pagina mea de facebook, adică Lumi, Maria Lumi (în greacă Fotinia=Luminița), și mi-am propus să împărtășesc cu voi rețete, descoperiri și alte experiențe asociate, continuând în stilul cu care v-am obișnuit, cât mai simplu, dar musai gustos, și cu mult drag și bucurie.

Periplul meu culinar a început odată cu apariția fetelor mele, care au fost motivația principală pentru a studia și înțelege ce înseamnă o alimentație echilibrată, noțiune care s-a tot schimbat în mintea mea, dar și în viața noastră, descoperind unele intoleranțe mai mult sau mai puțin serioase. Am constatat astfel că echilibrul, mâncatul sănătos, e o continuă căutare, și că nu are aceeași definiție pentru toți, chiar dacă pot fi trase niște linii de ghidaj generale, ceea ce face bine unuia, nu funcționează ca formulă și pentru altul, chiar dacă locuiește sub același acoperiș. E despre a consuma conștient, și a urmări ceea ce ne face bine sau nu, despre a compensa când, asumat, am avut o masă sau o gustare nepotrivită pentru noi.

Deși am avut perioade în care am gătit mai sofisticat, am ajuns să caut acum simplitatea, accesibilitatea, pe cât posibil cu ingrediente locale și sezoniere, și încurajez adaptarea rețetelor la ceea ce vă place. Încurajez joaca cu ingredientele avute la îndemână, și deschiderea spre nou, încrederea că și voi puteți face ceva gustos. Majoritatea rețetelor mele sunt fie preluate și adaptate la nevoi sau preferințe, fie inspirate, fie inventate. Așadar, luați ceea ce vă folosește din ceea ce veți găsi între paginile acestui jurnal culinar, și am să-l denumesc așa deoarece îmi propun să îl prezint astfel. Vă voi împărtăși orice am găsit și voi găsi de folos.

Spor și bucurie! Enjoy! Hugs

4 Comentarii

  1. Rețetele astea sunt delicioase și perfecte pentru oricine! Sunt toate felurile de rețete dulci și sărate, cu lactoză sau fără, cu gluten sau fără gluten….😋🥗

  2. Ce frumoasă descriere, Lumi Dragâ!
    Succes în toate !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*