Smântână și lapte de caju

rapide și versatile

De ce zic că sunt versatile? Pentru că îmi pare cel mai neutru lapte vegetal și smântână făcute în casă, nu rămâne pulpă, ci se transformă cu totul, merg la foarte multe rețete atât dulci cât și sărate, și prelucrate termic ajută la îngroșare (sosuri, budinci, supe, etc.).

Smântâna de caju sau baza pentru laptele de caju

Puneți un căuș bun de nuci de caju la hidratat aproximativ 4 ore, schimbați apa cu vreo cană de apă, și blenduiți. Ajustați dacă e necesar. Eu o fac ca pe o smântână pentru gătit, semi-fluidă, și din ea diluez cu apă când doresc să folosesc ca lapte vegetal pentru diverse rețete. Îmi place în smoothie, cafea, budinci, chifle, supe, paste, pizza, dippings (dacă adaug și usturoi sau pesto, sriracha, harissa, etc) sau cu cereale. Optiunile sunt aproape nelimitate. Spor și vouă!

Un Comentariu

  1. Pingback: Mâncărică de spanac vegană – Maria Lumi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*