cu praz și fără îngroșală (făină)
Știu că e o mâncare taaaare clasică, dar îmi place atât de mult cum iese în varianta asta low-carb sau aproape no-carb (dacă am exclude spanacul și prazul) vegană și care îmi pică bine, încât eu consider că merită un articol dedicat. Gustul e atât de aproape de cel de original încât nimeni nu va ști că e vegan și fără usturoi. Promit, noh 😉
INGREDIENTE
pentru 6-8 porții:
- 1 kg spanac tocat, decongelat
- 1-2 tulpini de praz (fcț. de mărime), tocat mărunt
- 2-3 linguri de ulei pt. gătit
- 1-1 și 1/2 căni de smântână de caju
- apă
- sare
Găsiți cum să faceți simplu și rapid (chiar și fără hidratare merge aici) smântână de caju dacă dați click în lista de ingrediente sau aici , și vă recomand smântâna asta pentru gătit termic și îngroșat orice sosuri.
INSTRUCȚIUNI
- Se toacă prazul cât de mărunt puteți și se pune direct într-o cratiță sau oală încăpătoare împreună cu uleiul, se pornește focul și se gătește prazul fără a-l arde, până se simte aroma de praz sotat .
- Se adaugă spanacul și se sotează puțin împreună, apoi se adaugă smântâna de caju.
- Se gătește termic preț de căteva minute urmărind textura și completând cu apă până la consistența dorită. Dacă doriți o consiștență mai onctuoasă, puteți adăuga 2-3 linguri de făină de orez sau de ovăz.
- Se asezonează cu sare și se servește după plac cu pâine sau cartofi rumeniți (pe plită).
Nota bene: oul e pur sugestiv 🙂 pentru amatori doar