Mâncărică de spanac vegană

cu praz și fără îngroșală (făină)

Știu că e o mâncare taaaare clasică, dar îmi place atât de mult cum iese în varianta asta low-carb sau aproape no-carb (dacă am exclude spanacul și prazul) vegană și care îmi pică bine, încât eu consider că merită un articol dedicat. Gustul e atât de aproape de cel de original încât nimeni nu va ști că e vegan și fără usturoi. Promit, noh 😉

Spanacul scăzut, la final de gătire

INGREDIENTE

pentru 6-8 porții:

  • 1 kg spanac tocat, decongelat
  • 1-2 tulpini de praz (fcț. de mărime), tocat mărunt
  • 2-3 linguri de ulei pt. gătit
  • 1-1 și 1/2 căni de smântână de caju
  • apă
  • sare

Găsiți cum să faceți simplu și rapid (chiar și fără hidratare merge aici) smântână de caju dacă dați click în lista de ingrediente sau aici , și vă recomand smântâna asta pentru gătit termic și îngroșat orice sosuri.

INSTRUCȚIUNI

  1. Se toacă prazul cât de mărunt puteți și se pune direct într-o cratiță sau oală încăpătoare împreună cu uleiul, se pornește focul și se gătește prazul fără a-l arde, până se simte aroma de praz sotat .
  2. Se adaugă spanacul și se sotează puțin împreună, apoi se adaugă smântâna de caju.
  3. Se gătește termic preț de căteva minute urmărind textura și completând cu apă până la consistența dorită. Dacă doriți o consiștență mai onctuoasă, puteți adăuga 2-3 linguri de făină de orez sau de ovăz.
  4. Se asezonează cu sare și se servește după plac cu pâine sau cartofi rumeniți (pe plită).
Spanacul gata de atacat

Nota bene: oul e pur sugestiv 🙂 pentru amatori doar

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*