Raw sweet hot chilli sauce

sos crud iute dulceag din ardei iuți

Rețeta asta a venit pentru ca aveam niște ardei cruzi, din grădina părinților, la congelator și nu doream să-i risipesc, constatând că nu i-am folosit din vară-n iarnă, iar salsa nu era tocmai o opțiune, nu acum. Și cum ne place sosul ăsta cu jiaozi sau alte paste asiatice, mi-a venit ideea de a încerca o variantă mai sănătoasă, fără atât de excesiv de mult zahăr.

Sosul rubiniu de chilli

Am făcut puțină cercetare și m-a îngrozit cantitatea uriașă de oțet și de zahăr din rețeta clasică și priveam retroactiv la consumul avut. Deși nu l-am consumat eu la greu, au făcut-o alții și m-a îngrijorat. Am găsit câteva alternative și am făcut să fie bine my way 🙂

INGREDIENTE

pentru 1 borcănel:

  • 4-6 ardei iuți proaspeți sau decongelați, tocați mărunt
  • 1-2 căței de usturoi, răzuit
  • 1 linguriță de ghimbir răzuit
  • sos de soia, după gust
  • ~ 50 ml miere neutră la gust sau agave
  • zeamă de lămâie sau oțet, după gust
Sos chilli gata de conservat la rece

INSTRUCȚIUNI

  1. Se toacă cu cuțitul cât de mărunt ardeiul, sau puteți folosi fulgi de chilli hidratați în foarte foarte puțină apă și se amestecă cu restul ingredientelor după gust.
  2. Se toană sosul rezultat și ajustat după gust, într-un borcan curat și se păstrează la frigider până la câteva săptămâni.

Exact atât de simplu se face și rezistă chiar foarte bine fără procesare termică. Nu vă zic mai multe decât să-l încercați! Poftă și sănătate! :*

Sosul sweet chilli raw savurat pe jiaozi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*