Pâine mirobolantă din orez

fantastică și fără gluten

Ăsta a fost un experiment testat de câteva ori și încercat și în varianta cu maia în loc de drojdie. Aș fi dorit foaaaarte tare să spun că iese și cu maia, dar din păcate rețeta nu s-a pliat pentru a fi făcută cu maia. Eh, asta e.

pâinea de orez coaptă și gata de feliat

Cum să vă spun…pâinea asta e incredibilă. Iese foaaaaare pufoasa la interior, iar compoziția dată la dospit e foarte fluidă și nu speram deloc că se va putea susține să mai dospească, dar a chiar crescut bine. Înainte de toate, din păcate rețeta nu iese cu orez brun, integral, sau de alt tip decât alb, cu bobul rotund (cum e cel pentru sarmale, de ex- eu am folosit orezul “bun la toate” de la Scotti, dar și alte mărci)

INGREDIENTE

 • 2 căni orez alb
 • 1 cană apă la temp. camerei
 • 3 linguri ulei
 • 1 linguriță sare
 • 2 linguri sirop arțar/ zahăr brun
 • 2 și 1/4 lingurițe drojdie instant
compoziția dospită frumușel, gata de copt

INSTRUCȚIUNI

 1. Clătiți orezul în apă, scurgeți, apoi îl hidratați în apă călduță timp de 2 ore, la temperatura camerei.
 2. Scurgeți iar orezul bine, apoi îl adăugați într-un blender puternic împreună cu restul ingredientelor, drojdia la final.
 3. Ungeți cu ulei o tavă neaderentă tip cozonac/chec (da, tot e nevoie de un strat de ulei) și turnați compoziția. Tava să nu fie mai mică de 24x10x9 cm- compoziția inițial nu trebuie să depășească jumătate din înălțimea tăvii.
 4. Dospiți acoperit, la loc călduț, până aproape se dublează (atenție să nu ajungă să dea pe-afară!) Preîncălziți cuptorul la 190 gr. C.
 5. Pulverizați apă peste aluat și coaceți 35-40 minute cu căldură sus&jos. Puteți să mai pulverizați apă pentru a nu se usca prea tare suprafața, după primele 15 min de coacere.
minunea pufoasă- pâine din orez

Dacă vă place gustul de orez și aveți o dietă fără gluten, e o variantă foarte faină. Cel mai moale e în prima zi, dar se păstrează bine încă vreo câteva zile la frigider. Se face foarte foarte ușor, așa că spor la treabă și savurat 🙂 !

Un Comentariu

 1. Mulțumim! Abia aștept să testez rețeta! 😃🙏⛪☦️

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*