Fursecuri mov cu afine

foarte usor și rapid de făcut

Am mai testat rețete în care am folosit afine sperând că își vor transfera culoarea minunată, însă în afară de cremele pentru tort, în aluaturi se transformau în gri. Așadar am fost sceptică și mă așteptam la niște fursecuri cu afine…gri. Dar nu a fost DELOC așa.

colorate si gata de copt

Rețeta se poate adapta să fie și vegană înlocuind untul cu unul vegan și renunțând la ciocolata care oricum e opțională. There you go:

INGREDIENTE

 • 80 gr afine
 • 80 gr zahăr (brun) sau xilitol/eritrit
 • 80 gr unt ușor moale
 • 140 gr făină (gen tip 550 sau de speltă albă, ori fără gluten)
 • 1/2 linguriță praf de copt
 • praf de sare
 • 40 gr bucățele de ciocolată albă (opțional)
fursecurile mov proaspăt scoase din cuptor, uaaaau

INSTRUCȚIUNI

 1. Se gătesc afinele într-o crăticioară mică până se inmoaie, se zdrobesc cu furculița și se lasă să se mai evapore din lichid până devine ca un gem. Se lasă la răcit complet.
 2. Untul și îndulcitorul granulat ales, se freacă cu un tel, sau mixer cu tel, până se mai dizolvă din îndulcitor.
 3. Se adaugă apoi sosul/gemul de afine și se mai bate cu telul pentru omogenizare, apoi se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și sarea, direct peste compoziția deja pregătită.
 4. Acum se poate încorpora și ciocolata. Se dă la frigider cam 30 de minute apoi se ia cu lingura din compoziție și se așează pe tavă.
 5. Se preîncălzește cuptorul la 180 gr C și după ce sunt pregătite pe tava de copt, se coc minim 12 minute, sau până încep să prindă bronz.
fursecuri mov cu afine gata de savurat

Deoarece nu am mai avut decât 35 grame de unt, eu am completat cu mascarpone și totusi au ieșit foarte bine. Pentru rețeta de față am folosit o făină de speltă luată de la dm și zahăr brun, niște afine de cultură ușor stafidite, ce mai aveam prin bucătărie când m-am apucat să fac rețeta :). De asemenea, eu am avut o ciocolată albă îndulcită cu eritrit și am tocat bucățele, dar ar fi arătat minunat cu chocolate chips albe. Voi face rost 😉

Am savurat și cu ceai și cu cafea, dar cel mai mult mi-a plăcut cu minunata sana bio de la Ferme Cojocna a USAMV Cluj. Perfection! Movul ăsta e incredibil de frumos, chiar mai frumos pe viu și gustul nu e cu nimic mai prejos, așa că da, vă taaare recomand să testați. Gen, musai! 😀

purple blueberry cookie aka fursec cu afine + sana = love

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*