coapte la cuptor și posibil keto, vegane
Deși ne place mult dovlecelul pane făcut de buni, când e sezon (mai ales) și bunicu ne tot aduce, mai încercăm să-l pregătim și în alte feluri. Dincolo de pasta tartinabilă de dovlecel cu maioneză și supă cu dovlecel, ori dovlecel umplut, basonașele astea sunt în topul preferințelor.
INGREDIENTE
- un dovlecel, de preferat zucchini (nu lasă zeamă la copt)
- 1 cană pesmet sau făină de migdale (pentru keto)
- 1 linguriță sare de mare
- 1/4 linguriță piper negru
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat
- 1 linguriță ceapă pudră
- 1/4 linguriță usturoi pudră
- 2 ouă bătute
- 1 1/2 linguri făină normală (sau de cocos pt keto)
INSTRUCȚIUNI
- Se preîncălzește cuptorul la 210 gr C și se pregătește o tavă cu foaie de copt.
- Se pregătește dovlecelul feliat vertical/bastonașe de 8-10 cm si groase de cam 2 cm și se presară făina, agitând în bol sau pungă bastonașele încât să fie bine acoperite cu făină.
- Restul de ingrediente uscate se amestecă într-un bol, iar ouăle bătute puțin cât să se spargă structura lor, se pregătesc în alt bol.
- Bastonașele se dau prin ou, apoi prin mixul aromat și apoi se așează pe tavă.
- Se coc la cuptor până se rumenesc, aproximativ 15 minute.
- Se pot servi cu sos marinara sau tzatziki, sau chiar sos de roșii.
Ce să vă mai zic? Nu prea mai am ce :))) decât că sunt tare tare bune și conform liste de ingrediente, sunt adaptabile pentru un regim keto, iar dacă se pregătește un “ou vegan” cu făină de in auriu+apă în loc de cel normal, pot fi chiar vegane. Poftă bună!