Bastonașe crocante de dovlecel

coapte la cuptor și posibil keto, vegane

Deși ne place mult dovlecelul pane făcut de buni, când e sezon (mai ales) și bunicu ne tot aduce, mai încercăm să-l pregătim și în alte feluri. Dincolo de pasta tartinabilă de dovlecel cu maioneză și supă cu dovlecel, ori dovlecel umplut, basonașele astea sunt în topul preferințelor.

bastonasele coapte si gata de savurat cu sos

INGREDIENTE

  • un dovlecel, de preferat zucchini (nu lasă zeamă la copt)
  • 1 cană pesmet sau făină de migdale (pentru keto)
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 linguriță ceapă pudră
  • 1/4 linguriță usturoi pudră
  • 2 ouă bătute
  • 1 1/2 linguri făină normală (sau de cocos pt keto)

INSTRUCȚIUNI

  1. Se preîncălzește cuptorul la 210 gr C și se pregătește o tavă cu foaie de copt.
  2. Se pregătește dovlecelul feliat vertical/bastonașe de 8-10 cm si groase de cam 2 cm și se presară făina, agitând în bol sau pungă bastonașele încât să fie bine acoperite cu făină.
  3. Restul de ingrediente uscate se amestecă într-un bol, iar ouăle bătute puțin cât să se spargă structura lor, se pregătesc în alt bol.
  4. Bastonașele se dau prin ou, apoi prin mixul aromat și apoi se așează pe tavă.
  5. Se coc la cuptor până se rumenesc, aproximativ 15 minute.
  6. Se pot servi cu sos marinara sau tzatziki, sau chiar sos de roșii.
Bastonase de zucchini cu sos

Ce să vă mai zic? Nu prea mai am ce :))) decât că sunt tare tare bune și conform liste de ingrediente, sunt adaptabile pentru un regim keto, iar dacă se pregătește un “ou vegan” cu făină de in auriu+apă în loc de cel normal, pot fi chiar vegane. Poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*