one pot gluten free prawns pasta dish
One pot pasta dish sună foarte fain în engleză, dar nu-mi iese bine și-n română, astfel că le-am denumit scurt: simple. Din păcate asta nu spune tot, așa că am să mă explic: pastele astea se fac într-un singur vas.
Pastele astea se pot face, evident, și cu spaghetti cu gluten, insă cum eu consum si fără gluten, am vrut să vă arăt cum ies și cu astfel de paste în varianta totul într-o singură tigaie.
INGREDIENTE
pentru 2 porții:
- 2 căței de usturoi, mărunțiți/5-10 cm praz, tocat
- 10-14 creveți decorticați cruzi
- 1/3 dovlecel, cubulețe
- 4-6 roșii cherry prunișoare, cubulețe
- 10 ml ulei măsline
- puțin vin de calitate (opțional)
- 150-200 gr spaghete
- busuioc și oregano (proaspete sau uscate)
- sare & piper, după gust
INSTRUCȚIUNI
- Se încinge o tigaie încăpătoare în care se pun uleiul și la 2 minute și creveții care se sărează și piperează după ce au fost gătiți pe ambele părți.
- Se adaugă prazul/usturoiul și dovlecelul și se trag împreună câteva minute până se pătrung și prind aromă, apoi se pot scoate creveții într-un vas pentru a face loc pastelor.
- Se rup pastele în jumătate și se adaugă răsfirat, apoi se toarnă apă clocotită doar cât să le acopere, puțină sare și se acoperă cu capac tigaia. Se fierb după timpul indicat pe ambalaj minus 1-2 minute.
- Se adaugă roșiile cubulețe, creveții, condimentele, vinul, și se omogenizează gătind încă 1-2 minute până apa s-a evaporat lăsând un sos suficient iar pastele sunt gătite.
- Se asezonează după gust și se mai poate adăuga o lingură de smântână integrală sau unt, dacă se preferă.
Pe același principiu se pot face și alte rețete cu paste, dacă vă grăbiți sau vă e groază să mai spălați un vas în plus. Important e să nu puneți apă în exces, nici sare peste măsură și pastele să fie așezate cât de cât uniform în tigaie. De asemenea creveții merg bine cu salvie rumenită în unt sau cu cimbru, ori împreună cu somon, smântână și pătrunjel. Spor vă zic! și inspirație 😉