Pâine-chec fără gluten

de regim, cu făină de orez și făină din migdale

Am denumit-o pâine-chec deoarece e defapt un chec sărat, un pandișpan neîndulcit din ouă, făină de orez, făină din migdale măcinate, ulei neutru și puțină sare. Simplu. Rețeta a apărut la solicitarea unei prietene cu regim alimentar foarte restrictiv și deoarece a ieșit bine, m-am gândit că ar fi de folos unora dintre voi care trebuie să evitați drojdia, maiaua, glutenul, amidonul, etc.

o secțiune din pâinea chec

Scurt pe doi, trecem direct la treabă:

INGREDIENTE

  • 4 ouă, la temperatura camerei
  • 80 gr făină de orez
  • 50 gr făină din migdale
  • 10 ml ulei neutru
  • un praf de sare

INSTRUCȚIUNI

  1. Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade C.
  2. Întâi se separă albușurile de gălbenușuri și cu robotul de bucătărie se bat albușurile cu praful de sare până se fac spumă fermă. Se încorporează gălbenușurile pe rând cu grijă și fără a insista cu robotul.
  3. Se păstrează o treime din cantitate deoparte și peste restul se cern făinile și se încorporează treptat cu spatula din cât mai puține tranșe. La final se adaugă și uleiul, tot cu grijă.
  4. Se încorporează restul de spumă păstrată deoparte și se toarnă toată compoziția într-o tavă de chec unsă cu ulei. Se dă la copt timp de aproximativ 30 de minute.
  5. După răcire completă se poate felia și servi după preferință.
pâinica de regim după răcire

Compoziția de mai sus poate fi gătită și în tigaia antiaderentă tip pancakes dacă vă grăbiți, sau puteți adăuga, când bateți albușul spumă, xilitol sau zahăr de cocos, sau ce îndulcitor tolerați, pentru niște pancakes dulci, sau chiar un chec dulce. Aș zice că e încă o rețetă flexibilă, adaptabilă. Poftă!

sau tip pancakes la tigaie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*