si pastă de icre de crab
Nouă ne cam plac fructele de mare și peștii și altele de prin apele sărate ale Pământului 🙂 Și testăm când apare ceva nou pentru noi la supermarketurile accesibile. Așa a fost când am găsit homar sau clești de crab sau chiar crab întreg în vitrinele de la Lidl, unde am și găsit cel mai bun preț. Deja aveam idei de servire în urma showurilor de gătit urmărite mulți ani la tv și e clar, cărnița asta ne place cel mai mult servită împreună cu câteva legume proaspete tăiate cubulețe, puțină maioneză și pâine prăjită. Nimic mai mult și nimic mai bun 😀

Deoarece am nimerit un crab cu icre, voi face o dublă postare pentru că nu am vrut să risipesc icrele în salată, ci le-am făcut pastă de icre după o rețetă clasică. Textura icrelor a fost diferită de cea obișnuită însă gustul a fost identic cu cel al pastei de icre obișnuite, iar culoarea superbă.

INGREDIENTE
Salată de crab
- carnea din cleștii și trunchiul unui crab/homar fiert
- 2 roșii (sau mai multe cherry), tăiate cubulețe mici
- 2 mâini de spanac baby, tăiat mărunt
- praz/ceapă tocate mărunt, după gust
- 2-3 linguri de maioneză (vegană sau din ou)
- sare, piper, după gust
Pastă de icre de crab
- icrele colectate dintr-un crab (sau aprox 50-70 gr. icre de pește)
- ulei neutru
- maioneză (opț.)
- o felie de pâine albă, inmuiată în apă și stoarsă
- zeamă de lămâie
- apă minerală
- sare după gust

INSTRUCȚIUNI
- Pentru salata de crab e nevoie să spargeți (vezi aici cum) cu un ciocan cleștii și membrele inferioare și să scoateți cu grijă toată cărnița, folosindu-vă de scobitori sau un cuțit cu vârf ascuțit. Asta e partea cea mai dificilă. Adunați toată cărnița într-un bol, și peste ea puneți toate legumele, apoi maioneza, condimentele și amestecați cu grijă până la omogenizare. Se servește tip sandwich/toast pe pâine prăjită.
- Pentru pasta de icre, frecați cu un tel icrele împreună cu sare până se dizolvă sarea și apoi adăugați ulei puțin câte puțin până se deschid la culoare. Adăugați pâinea bucățele și continuați să mixați compoziția ajutând ba cu ulei, ba cu apă minerală până ajunge la consistența dorită. Spre final se adaugă zeamă de lămâie după gust și dacă doriți puțină maioneză (eu am adăugat pentru că nu mi s-a legat cum doream compoziția). Se servește pe pâine, cu roșii.

Vă încurajez să aveți deschidere și să nu vă sperie carapacea tare a crabului- e mai mult vorba de timp și răbdare decât greutate, însă garantez că merită deplin. Poftă nouă, poftă vouă!