Ovăz șmecher de regim

Fancy crunchy onvernight oats

Iaca o variantă de terci/budincă/porridge la rece cu ovăz care chiar e bun bun și n-are nici zahăr (excepție ce o fi în varianta de ciocolată aleasă de voi pentru “capac”-ul crocant) și se face rapid și ușor și dimineața ești good to grab it and go. Mic-dejun aproape ca un desert.

INGREDIENTE

  • 1 banana mica-medie coapta, zdrobita
  • 30 gr fulgi de ovaz fini
  • 60-80 ml lapte (vegetal sau de care preferați)
  • 1 lingurita de unt de arahide/migdale/alune de padure
  • 20 gr ciocolata neagra (poate fi cu stevie&eritrit pt regim/diabet)
  • cateva arahide/migdale/alune de padure coapte, tocate grosier
  • vanilie, scortișoară ori ulei esențial/ coajă rasă de lămâie/portocală (opționale)

INSTRUCȚIUNI

  1. Se ia un pahar cu capac, pentru deplasare, sau borcan și se pune banana înauntru și se zdrobește cu o furculiță.
  2. Se adaugă untul de arahide, laptele, fulgii de ovăz și eventual aromele alese, și se amestecă.
  3. Se topește ciocolata (la microunde sau bainmarie) și se “sigilează” borcanul ca un capac de ciocolată.
  4. Se presară nucile alese și se dă la rece.
  5. Se servește a doua zi. A nu se păstra mai mult de 1-2 zile.

În imagini eu am folosit un pahar special cu loc în capac pentru câteva nuci pentru o gustare ulterioară (achiziționat de la Pepco) pe care îl recomand dacă găsiți așa ceva, fiind foarte util.

Ce îl face pe acest așa-zis terci la rece special e faptul că are mai multe texturi care îl fac să pară mai altceva, mai de resto. Baza moale, dulce de la banană, combinată cu ciocolata crocantă și alunele semănând cu un fel de snickers porridge.

V-am convins? :)) Poftă bună vouă și nouă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*