Brânză de migdale

tip “burduf”

De câte ori fac lapte vegetal și rămân cu pulpa, caut moduri de a o integra, fie în prăjitură, fie în sosuri pentru paste, sau o folosesc ca pe o brânzică, ori o pastă tartinabilă.

brânzica proaspăt preparată

Nu consumăm foarte des sau foarte multă brânzică vegetală, nici lapte vegetal foarte mult, așadar nu m-am căznit să elaborez rețete mai complexe care să aducă cu gustul autentic, dar am încercat mai demult cu unele reușite. Astfel că atunci când îmi rezultă pulpă de la diverse nuci, o pregătesc cât mai simplu.

brănzica valorificată într-un pălăneț vegan

În rețeta de față am folosit pulpa de migdale stoarsă bine după ce am făcut lapte crud de migdale, și am amestecat-o după gust cu sare, usturoi granulat, fulgi de drojdie inactivă și ulei de măsline (nu folosiți din cel amărui). Le-am frecat bine și apoi am dat la frigider (rezistă aprox 2 săptămâni).

plăcintă palaneț cu brânzică de migdale my way

Eu am ales să consum pe crackers cu avocado și roșii, dar am făcut și palaneț cu umplutură din brânzica delicioasă. Spor și vouă! :*

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*