Pesto rosso

cu fistic și rosii cherry locale deshidratate, în ulei aromat

Roșiile deshidratate (la soare sau altundeva) nu sunt intre alimentele mele preferate, însă mi-au fost recomandate ca sursă de proteină (14 gr proteine la 100 gr produs) vegetală pentru perioadele de post, și cum îmi place să variez regimul alimentar, am găsit o sursă locală care produce roșii cherry deshidratate, conservate în ulei cu condimente. Cred că e prima variantă din care îmi chiar plac atât roșiile, cât și uleiul.

Roșii cherry deshidratate la soare

Având un stoc făcut pentru iarna care e pe cale să se ducă, și rămânând cu un borcănel dezgolit de uleiul aromat, mi-a venit ideea de a face un pesto rosso, și am zis să încerc să folosesc în loc de sâmburi de pin sau migdale, caju, cum am mai folosit la pesto verde, niște miez de fistic copt. Am mai găsit niște busuioc frunze prin congelator, și am încropit repede pasta asta grozavă.

Pesto rosso gata mărunțit la robot

INGREDIENTE

  • 100-150 gr roșii deshidratate în ulei cu condimente, scurse
  • ~ 30 gr parmezan/pecorino ras (sau brânză maturată de capră)
  • 50 gr miez fistic copt
  • busuioc frunze
  • zeamă de lămâie
  • sare, după gust

INSTRUCȚIUNI

  1. Într-un robot cu lamă S puneți roșiile deshidratate (de care aveți și vă plac), fisticul, parmezanul, zeama de lămâie, sarea și busuiocul după gust, o parte din uleiul din borcan (sau ulei de măsline) și se procesați până se fac o pastă aproximativ tartinabilă.
  2. Ajustați gustul adăugând după nevoie sare, sau zeamă de lămâie, etc.
  3. Păstrați la frigider în borcan închis etanș până la 2 săptămâni.

Cel mai bine a mers împreună cu spaghetti sau gnocchi, dar ar merge și pe o pâine bună, prăjită, caldă, cu încă ceva brânzică deasupra. Yummm. Poftă și vouă.

Spaghetti cu pesto rosso

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*