Piure de castane

O recomandare faină care mă bucură, dat fiind că sunt fană castane, și piureul de castane cumpărat nu încântă, iar singura ocazie în care mă desfătam cu așa ceva, era când nașa de la Baia Mare mă cadorisea cu câteva borcane făcute de ea din castane autohtone, yumm. De la ea am învățat ce bun poate fi un produs făcut local, cu frișcă naturală, mmmmm.

Piure castane cu frișcă naturală

Mă puteți întreba de ce nu mi l-am făcut eu. E adevărat că sunt produse pe care mi le fac și presupun muncă de sisif după unii (, chiar și după mine adesea :))) , dar ăsta nu e unul din ele. Am încercat, dar am abandonat ideea. Vreau să iau piureul de castane făcut de alții, și mai ales de către cei care au crescut, și unii mai locuiesc între castani, cu precădere băimăreni, cum e și Cipri Filip. El produce piureul de castane în patru sortimente foarte pe gustul meu: cu puțin zahăr, fără zahăr, cu ciocolată (preferatul meu), și duo, adică jumate de borcan cu puțin zahăr, jumate de borcan cu ciocolată (șmecherie, aham 😉

“Fă ceea ce iubești” 🙂

Desigur, nu e lucru greu tare, puteți și voi să fierbeți castanele și apoi să le pasați, să adăugați ciocolată neagră topită, să închideți borcanele și apoi să le dați la dunst. Eu prefer de data asta să le iau de la Cipri, și îl aplaud pentru inițiativă și pentru sortimentul fără zahăr (care nu are nici un fel de îndulcitor), dar și pentru măsura cu care le îndulcește. Curaj celor care mai aveți idei faine, și faceți deja ceea ce iubiți pentru voi, să faceți și pentru alții, de vă țin puterile. Much love.

Textură piure de castane

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*