Supă cremă de roșii

și alte legume la cuptor

Supă de roșii galben-portocalie?! Știu, neobișnuit, dar s-a întâmplat pentru că aveam foarte multe cherry galbene din grădina părinților și mi-a fost cel mai la îndemână să le zoresc într-o supă foarte gustoasă.

Legumele pregătite pentru “saună”

Nu’s multe de zis. Am luat o tavă tapetată cu foaie de copt refolosibilă (găsiți la Dm uneori și mai nou și la Auchan), am așezat roșioarele, niște praz, puțin ardei, morcov, țelină, pătrunjel doar cât pentru gust și pentru a îngroșa supa frumos. Am adăugat puțintel cimbru, sare și ulei. Am amestecat legumele și le-am întins într-un singur strat, apoi le-am dat la cuptorul preîncălzit la 200 grade C aproximativ 15-20 minute, până și-au eliberat sucurile și au devenit moi, gătite și cu gust fantastic de legume coapte. Cam așa:

Aromate și bine asudate

Apoi le-am turnat frumos cu ajutorul foii de copt în paharul blenderului în care pusesem puțină apă rece pentru a le tempera și am procesat împreună cu câteva felii de mere deshidratate sau și mai bine, dacă aveți mere, coaceți un măr tăiat sferturi împreună cu restul legumelor. Asta asigură dulceața necesară a supei finale, mai ales dacă soiul de roșii ales nu e tare dulceag. Am servit cu pătrunjel și puțin ulei aromatizat cu mirodenii, pâine de orez, dar la fel de bine mergeau crutoane sau crackersi. Enjoy!

Supă de cherry galbene

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*