Carpaccio de caracatiță și anghinare

sau platou cu anghinare în ulei, caracatiță julienne, măsline, roșii, brânză, praz

Fix așa. O variantă simplă, dar frumos (sper :D) prezentată de platou rece sau antreu de post dacă se exclude brânza.

Anghinare în ulei, caracatiță julienne, măsline, roșii, brânză, praz, focaccia integrală cu maia

Postarea asta se vroia a fi din categoria celor încercate și îndrăgite, dar m-am gândit că ar fi mai util sau indicat să le prezint într-un dish pe mai multe din ele, cel puțin cu ocazia asta.

My fave anghinare în ulei

Așadar, anghinarea în ulei mi se pare cea mai gustoasă și versatilă în varianta asta. Eu o consum și ca atare cu pâine prăjită, sau cu brânză, sau în salate, sau pe pizza, focaccia, sau cu paste. Minunată.

Anghinare în ulei- să se vadă mai bine 🙂

Măslinele în saramură de la dna Elena Dumitrescu din Spania pe care le consum deja de peste 5-6 ani, din cultură ecologică, îngrijite frumos de dna Elena, sunt de departe preferatele mele, laolaltă cu cele negre, stafidite, în ulei, și uleiul de măsline grozav. Dna Elena trimite în țară și citrice ecologice, nuci ecologice, și alte bunătățuri pe care le-am testat și eu, așadar apelați la dânsa cu încredere.

Carpaccio de caracatiță

Caracatița julienne am găsit-o la Lidl, și probabil e produs sezonier, însă merge platoul rece cu orice fructe de mare în ulei. Mie mi-a plăcut mult, și pentru că e mai ușor de consumat astfel.

Păinea/focaccia semi-integrală cu maia curăță bine uleiurile aromate

Așadar, aveți aici un dish super simplu și rapid, încropit din carpaccio de caracatiță, anghinare din ulei, scursă, măsline verzi din saramură, brănză maturată de oaie sau capră (opțional), roșii cherry, câteva fire de praz, și pâine/focaccia semi-integrală cu maia, prăjită (pentru adunat sau îmbibat în uleiurile minunate ce rămân pe farfurie). Noh spor și poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*