Praline vegane și ciocolată albă vegană fără zahăr

magiun proaspăt de smochine și ciocolată vegană albă

Praline din magiun de fistic am mai făcut, însă cu ciocolată neagră și am lăsat gustul plain, simplu al smochinelor, și au fost f bune și acelea. Acum mai aveam ceva unt de cacao rămas, și am vrut să încerc ceva diferit. Ciocolată vegană indulcită cu miere am mai făcut în trecut și ieșise foarte bine, așa că doream să o duc un pic la alt nivel.

Tableta de ciocolată albă vegană cu miere și merișoare fără zahăr, migdale, lămâie

Am dorit să fie și o tabletă de ciocolată albă cu diverse prin ea, și să fac și niște praline învelite în aceeași ciocolată albă. Așadar, am luat niște nuci crude de caju și le-am procesat la robotul cu lamă S pănâ a devenit unt de caju (sau puteți cumpăra unt de caju dacă găsiți), am topit untul de cacao la bainmarie și am adăugat din untul de caju, am amestecat, iar la final după ce am luat de pe abur, am adăugat miere de rapiță după gust, ulei esențial de portocale pur de la Young Living, și de vanilie de la Young Living (opționale), apoi o parte am turnat în forma pentru tabletă și am decorat cu merișoare îndulcite doar cu suc de fruct, și migdale bucățele, și am dat la rece să se întărească.

Tabletă de ciocolată vegană cu miere

Magiunul de smochine l-am făcut din smochine deshidratate tăiate mai mic și date în crăticioară cu puțină apă, apoi blenduite și lăsate să scadă la foc mediu-mic până mare parte din apă s-a evaporat și magiunul e grosuț bine. După răcire am adăugat ulei esențial de lămâie și puțină coajă de lămâie netratată, și am modelat bile pe care le-am așezat pe o foaie de copt și pe o farfurie la congelator vreo 10-15 minute, apoi le-am scufundat în ciocolata topită cu ajutorul a 2 furculițe, și apoi iar pe foaia de copt, iar la rece. Am repetat pentru un strat mai gros de glazură de ciocolată. That’s it. Nu-i așa că nu sună complicat? Hehe. Eu zic că nu e, și chiar merită, serios, mai ales dacă urmați un regim special.

Praline cu magiun de smochine, lămâie și înveliș de ciocolată albă vegană fără zahăr

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*