Jiaozi cu pește

găluște chinezești cu legume și pește

Jiaozi am mai tot făcut, de când le-am descoperit și am dorit să fac și eu acasă, fie cu carne, fie cu ou și legume, fie doar legume. Cu pește nu am găsit până acum, și m-am gândit să încerc să fac eu; nu avea ce să iasă rău.

Jiaozi cu pește; In the making

De regulă se folosește carne tocată, astfel că am luat 2 fileuri de pește alb (eu am ales Tilapia) și le-am tocat la robotul cu lamă S, în rest am folosit ingredientele tipice dintre care musai să nu lipsească ghimbirul și ceapa/prazul, usturoi puțin, sos de soia și ciuperci shiitake deshidratate.

Jiaozi pregătite să fie gătite

Întâi se pune la rehidratat un căuș de ciuperci shiitake (vreo 4 bucăți) în apă caldă, apoi se trece la făcut aluatul din:

INGREDIENTE

  • 370 grame făină
  • 200 ml. apă caldă
  • 1 praf sare

Se frământă până devine neted aluatul, apoi se lasă acoperit să se relaxeze până e gata umplutura:

  • 200 gr de varza chinezească/ salată romană tocată mărunt
  • 300-400 gr carne de pește alb (Tilapia sau cod, etc)
  • 100 grame ciuperci Shiitake rehidratate și tocate
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 lingură ghimbir ras/ tocat
  • ~10 cm praz tocat mărunt
  • 1 ou (opț.)
  • 1-2 căței de usturoi zdrobiți
  • piper (sichuan dacă aveți)
  • 1 ½ linguri sos de soia
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 lingură oțet de orez
  • pentru side salad: castravete felii subțiri, sos de soia, puțin agave, puțin ulei de susan
În tigaie cu ele

INSTRUCȚIUNI

  1. Se amestecă framântând cu mâna ingredientele.
  2. Se întinde bine foaia de aluat (cam 1 mm) și se decupează cu un pahar cu gura largă sau un inel culinar discuri.
  3. Se ia câte o lingurită bună de compoziție și se închide discul prin pliuri etanșe.
  4. În tava antiaderentă încisă, stropită cu ulei neutru, se așează câte o tură de jiaozi, se prăjește baza, apoi se toarnă puțină apă și se acoperă cu capacul rapid. Se lasă să se facă la abur până la evaporare, și după caz se mai completează cu apă.
  5. Se servesc calde cu side salad de castraveți, sau doar stopite cu ulei cu fulgi de chilli.
Ready to enjoy Jiaozi

Se pot servi și doar cu sos de soia, și puteți oricând schimba carnea de pește cu carne de pui/curcan/porc tocate, sau 2 ouă.

Să aveți bucurie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*