Pantaloni brodați

sau cum să maschezi frumos unele defecte ale hainelor

blugi brodați final

Prima mea postare din categoria Altele care nu mă așteptam că va fi despre îndeletnicirea asta de a coase, de a broda. Vreau să punctez de la bun început că I don’t wanna brag, și nu ăsta e scopul, ci ca să încurajez să îndrazniți și voi ceva ce eu personal am amânat foarte mulți ani, și abia acum când am devenit mai ocupată ca oricând m-am mobilizat să fac lăsând teama de eșec deoparte.

defect de textil acoperit de broderie

Aveam o pereche de pantaloni blugi (-like) negri, cumpărați de mai bine de 10 ani, la ofertă, noi, care aveau un defect de textil, de material, din fabrică. Mi-au plăcut atât de mult atunci încât mi-am spus că voi acoperi defectul cu ceva dantelă brodată (mai aveam un sacou alb de genul, care arăta foarte bine). Nu m-am ocupat tot amănând, și ulterior mi-a venit ideea să brodez mai bine ceva drăguț în zonă. Am amânat și asta de teama nepriceperii.

broderia după inspirație

Recent, tot urmărind creațiile unei bune prietene care brodează bijuterii minunate și m-a încurajat să îmi dau avânt și să încerc, am căutat un model, apoi un clip cu moduri de a coase, am schițat cu un creion alb pe pantaloni creanga, am achiziționat fire pt broderie de la un magazin local, și am purces spontan, toate astea într-o singură zi, reușind să cos creanga și primele floricele de pe ramura de sus.

flori și petale scuturate

Am fost mulțumită de rezultat, însă pentru că creanga nu se observa, am revenit cu un fir bej-auriu pentru a evidenția scoarța texturată, și câteva frunzulițe, iar pentru că simțeam nevoia unei continuări pe celălalt picior, am mai cusut câteva petale și floricele suflate de vânt.

blugi / jeansi brodați cu flori de primăvară

Am fost chiar încântată de rezultat. Nu am lucrat decât câteva ore în două-trei zile, pentru că nu m-am grăbit, am luat-o ca pe o activitate relaxant-terapeutică 🙂 . Acum mai trebuie doar să fac cumva să încap iar în ei :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*