Sau strugurași, cum le zicem în zonă, cu miere
Dacă tot e sezonul fructelor de pădure, vin și eu cu o propunere; sirop crud de strugurași. Observ în preajma mea că nu sunt mulți fani ai acestui fruct consumat ca atare, deși vă spun drept, eu îl iubesc așa acrișor cum e, probabil pentru că era prezent în grădina bunicii de la munte, și culegeam în fiecare vară când eram copii. Eu îl savurez așa, însă restul familiei nu. Amintindu-mi că mătușa făcea sirop de strugurași fiert, cu zahăr, m-am decis să dau prin presă la rece, o caserolă și să combin cu miere. Awesomeness 😀
În principiu se ia fructul, se spală, se stoarce la storcătorul cu presare la rece, și apoi se amestecă cu miere (da, recomand de rapiță) bine bine, în proporție de 40-50% miere, se toarnă în sticle și se păstrează la frigider, sau un beci rece ca un frigider. That easy, yes 🙂